Svenskt griskött på väg till Bocuse d’Or

Med ett nytt och spännande projekt vill Svenska Bocuse d'Or Akademien göra svenskt griskött till officiell tävlingsråvara i matlagnings-VM, Bocuse d'Or.

-Ansökan till Bocuse d’Or 2013/14 är ett spännande projekt som Svenskt Kött stödjer till 100%. Svensk grisuppfödning och svenskt griskött håller hög internationell kvalitet och det vill vi få matlagningsvärlden att upptäcka, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Svenskt Kött deltar rent fysiskt på den globala branschmässan SIRHA i Lyon som går av stapeln i anslutning till Bocuse d’Or 2011. Där bjuds besökarna bland annat på gott svenskt griskött.

Alla som vill kan följa arbetet på vår blogg på www.grisbysweden.com och på Facebook, säger Maria Forshufvud.

 

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen