Svenskar vill ha svenskt kött i skolmaten

Svenska folket vill att barnen ska äta svenskt kött i skolan. En stor majoritet - 83 procent - tycker att det är viktigt att köttet vid skolluncherna är svenskt enligt en undersökning som branschorganisationen Svenskt kött låtit göra.

– Resultatet visar att det är viktigt att kommunerna ställer krav på svenskt kött i sin upphandling och glädjande nog ökar intresset hos kommunerna, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt kött.

Undersökningen gjordes av United Minds i mitten av juli och 1 185 personer intervjuades. Av de tillfrågade tyckte 45 procent att det är mycket viktigt att det serveras svenskt kött i skolorna, 38 procent att det var ganska viktigt. Endast 13 procent tyckte att det inte var särskilt viktigt och 3 procent att det inte var alls viktigt att eleverna för svenskt kött.

Läs mer i pressmeddelandet

 

 

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top