Se lammstyckning på Årets Kock

Svenskt gårdslamm är en av huvudråvarorna i Årets Kock. Välkommen till Svenskt kötts monter på torsdagens final för att titta på lammstyckning. Här är programmet!

Svenskt kött finns på plats under tävlingen med en monter
som helt fokuserar på lamm som också är en av huvudråvarorna på Årets Kock.
Köttexperten Eric Persson styckar vid fyra tillfällen ett halvt lamm och visar
nya styckdetaljer från Svenskt kötts styckningsscheman. Samtidigt berättar lammuppfödare
om vad som är ett bra lamm och om svensk lammuppfödning.

Tider för styckning i Svenskt kötts monter

Finalen i Årets Kock 2015 arrangeras i Göteborg den 5 februari på Gothia Towers, Svenska Mässansgata 8. Välkommen att se styckning och höra mer om uppfödning av lamm:

  • 10:00
  • 11:30
  • 13:30
  • 14:30

De styckningsdelar som finalisterna i Årets Kock 2015 har att jobba med – framdel med ben och stek med ben – visas också i
montern.

Lamm av högsta kvalitet

Lammen från Lammgruppen i
Mälardalen består av en treraskorsning som ger
friska lamm med god köttansättning. Att föda upp lamm av högsta kvalitet är ett
hantverk som kräver kunskap, intresse och känsla för djur och miljö.

I Sverige finns cirka 8 869 lammuppfödare som i genomsnitt
äger en besättning på 32 tackor. Under ett år äter vi cirka 1,1 kilo lammkött
per person och 2014 ökade konsumtionen av lamm i Sverige med drygt sju procent
jämfört med året innan. Den svenska lammuppfödningen ökar också men inte i
samma takt. Det innebär att enbart var fjärde lamm vi äter är uppfött i
Sverige.

Läs mer

Pressmeddelande

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email