Poons köttskola tillbaka med julrecept

I höstas reste kocktalangen Filip Poon runt bland gårdar i Sverige för att lära sig mer om djuruppfödning. Nu har han tagit fram julrecept i sin köttskola på recept.nu och bönderna han besökte har bidragit med sina favoriter på julbordet.
Philip Poon Köttbullar med kanel

Under hela advent publiceras löpande Filips och böndernas julrecept på receptsajten recept.nu. Titta på filmer och läs recept, där Filip och bönderna tipsar om allt från Halla gårds knapriga fläsksida med svål till Poons julköttbullar med salvia, lök och kanel.

Känd från Sveriges Mästerkock

Filip är bland annat känd från Sveriges mästerkock och lagar mat i rutan på TV4 med jämna mellanrum. I Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar reste han runt i Sverige för att lära sig mer om djuruppfödning och kött av svenska köttbönder. Filip, som aldrig tidigare varit på en bondgård, lärde sig vilken skillnad det kan vara på kött och kött.

Respekt för råvaran

– Förut såg jag kött som något i en kartong i en kyldisk, och tog det lite för givet. Nu ser jag det istället som en gåva och min respekt för råvaran och de som tagit fram den har ökat markant, sa Filip efter resan.

Resan gick till sju utvalda svenska gårdar som alla hade olika inriktning, djur och förutsättningar men som alla har en sak gemensamt. Bönderna som driver dem är kunniga, kompetenta köttbönder som gärna delar med sig av det de lärt sig om kött. Ibland kunskap inhämtad sedan flera generationer.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top