Nya recept med gott svenskt griskött

Det mest spännande med svenskt kött just nu är de nygamla styckningsdetaljerna som börjar komma tillbaka. Prova att laga goda rätter med fläsksida och pingvinklubba.

I samarbete med Expressens matmagasin Mitt Kök publicerar vi nya recept skapade av Tommy Myllymäki.

Fläsksida har under flera år varit stammis på krogarnas menyer, här bjuder vi på ett gott recept för hemmakockar.

Pingvinklubba kanske inte så många provat. Det är en del av lägget på grisens bakparti. Detaljen är svålfri och består av läggkött med ett litet ben att hålla i. 

  • Smaklig spis!

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top