Ny rapport – svenskt kött är säker mat

Livsmedelsverket har nyligen gett ut en rapport om rester i svenska animaliska livsmedel. Svenska animaliska livsmedel är fortsatt fria från antibiotika, hormoner och gifter.
Saltning av kött

 

Det visar den kontroll Livsmedelsverket gjorde under 2010.

– Svenska djur och animaliska produkter innehåller mycket litet rester av olika oönskade substanser. Så har det varit under många år. Liksom tidigare år tog vi även ett mindre antal prover på importerade animaliska livsmedel och inget av de 138 proverna innehöll halter som överskred gränsvärden, säger statsinspektör Ingrid Nordlander, Livsmedelsverket.

Läs mer hos Livsmedelsverket.

 

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top