Några röster om den svenska unggrisen: Jonas Dahlbom

Jonas Dahlbom, årets kock 1996 och fjärde plats i Bocuse d´Or 2004, menar att unggrisen har lite extra god smak och saftighet.

– Särskilt om man tillagar den med lite känsla och inte är för ruff. När jag var här i Lyon i höstas och lagade unggris på Les potager des Halles blev det bland annat revbensspjäll med äpple, rödkål och sky, och hel fläskkotlett med karljohansvamp.

Jonas hade då också med sig en egenhändigt rökt fläsksida av unggris som också ingick i menyn.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen