​Möt en fin fransyska på Årets Kock

Svenskt kött finns på plats som stolt sponsor under finalen i Årets Kock med en monter som helt fokuserar på fransyska. En lite bortglömd men fantastisk del av djuret när den styckas och används på rätt sätt.

Köttexperten Eric Persson detaljstyckar och berättar om köttkvalitet och användning, vid fyra tillfällen under dagen. Samtidigt bjuds besökarna på läckra smårätter signerade Fredrik Eriksson krögare Långbro Värdshus, samt Årets Kock 1987 och juryns ordförande, och Petter Danielsson, kock och platschef på restaurang Asplund Solna.

Tider för styckning i Svenskt kötts monter

Finalen i Årets Kock 2016 arrangeras den 11 februari i Stockholm på Globen Annexet. Finalisterna har fem och en halv timme på sig att laga två tävlingsrätter som presenteras för en namnkunnig jury. 

Tävlingshallen håller öppet mellan 9.00 och 16.00 och i Svenskt kötts monter styckas och demonstreras fransyska följande tider:

  • 10:00
  • 11:30
  • 13:30
  • 14:30

Ta tillvara hela djuret fortsatt stark trend 

Att ta tillvara hela djuret och agera resursklokt är en fortsatt stark trend som märks inte minst i tävlingen Årets Kock 2016, SM i professionell matlagning. Under tiden som de tävlande tillagar sina rätter presenteras årets nyheter i mässhallen. Ett tillfälle att lära sig av proffs hur man hanterar köttet och får ut mest smak.

Aktuellt

Bild från frukostseminariet: Varför dyker Vego?

Varför dyker vego?

Svenskt Kött anordnade frukostseminariet ”Varför dyker vego?” där en panel diskuterade vad vi äter och varför.

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Rulla till toppen