Maria Forshufvud en av de mäktigaste i mat-Sverige

Tidningen Restaurangvärlden har i sitt senaste nummer utsett de 50 viktigaste personerna i mat-Sverige.

Svenskt kötts vd Maria Forshufvud är på plats 40 och i gott sällskap. På första plats finns landsbygdsminister Eskil Erlandsson, följd av finansminsiter Anders Borg. Skolmatens Vänners Annika Unt Widell ligger på femte plats och LRF:s ordförande Helena Jonsson kommer tolva.

Restaurangvärlden har utgått från kriterierna mediegenomslag, formell makt och extra ordinära faktorer i sin rankning, som är baserad på redaktionens bedömningar och en panel bestående av krögare, kockar, kostchefer, och olika branschföreträdare.

Motiveringen för Maria Forshuvud lyder: ”Är sedan 2010 vd på Svenskt kött. Bakgrund som informatör och har satsat mycket på informations- och reklamkampanjer under sin första vd-tid. Har lyckats profilera om Svenskt kött till att bli en garant för god kvalitet, särskilt i och med den nya Svenskt kött-märkningen.”

Fler på listan

  • Håkan Fällman, styckmästare, plats 50
  • Mathais Dahlgren, krögare, plats 10
  • Christer Lind, vd för nya Martin & Servera, plats 8
  • Daniel Öhman och Malin Olofsson, Journalister och författare till Matens pris, plats 36
  • Ingela Stenson, omvärldsanalytiker och senior advisor åt Gastronomi Sverige, plats 28
  • Pär Bergkvist, Initiativtagare till nya Magasin Måltid, plats 19

Läs mer

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top