Lär dig stycka gris, nöt, kalv, och lamm på Youtube

Svenskt Kött har publicerat sitt efterfrågade läromedel om hur man styckar kött i nya kanaler. Filmerna kan man nu se gratis på Youtube eller på Svenskt Kötts hemsida.

Tidigare har filmerna bara funnits att beställa som dvd. Styckningen görs från halva djurkroppar, så kallade halvfall. Både grov- och finstyckning visas i detalj.

-Intresset för att lära sig mer om styckning och styckningsdetaljer är stort. Vi vill dela med av vår kunskap så att fler blir bättre på att ta tillvara på hela djuret, säger Elisabet Qvarford, vd för Svenskt Kött.

Filmerna kan användas vid undervisning av såväl professionella styckare, charkuterister, kockar och butikspersonal. Men även djurbönder och privatpersoner som vill lära sig mer om styckning kan ha god nytta av filmerna.

-Inte minst jägare kan få nytta av filmerna då älgens anatomi påminner om nöt och rådjurets om lamm, säger Elisabet Qvarford.

Filmklippen finns i en spellista på Youtube och att ladda ner i sin helhet i Svenskt Kötts webbshop

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top