Köttskola på film

Nu lanserar vi nya styckningsfilmer. Allt för att möta en ökad efterfrågan på kunskap om kött och hur man bäst tar tillvara djurets alla delar. Filmerna tipsar också om redskap och bjuder på fakta om kött som råvara.
Styckning

Har du alltid undrat hur man binder en stek eller hur den där marmoreringen i biffen ska se ut? Och vilka anatomiska delar består egentligen rostbiffen av?

Nu får du svar på det och mycket annat i 27 korta pedagogiska filmer om kött. Det handlar om detaljstyckning av gris, nöt och lamm och också tips om redskap och olika fakta om kött som råvara.

Möter efterfrågan på kunskap om kött

– Filmerna är ett sätt att möta den efterfrågan på kunskap om kött som vi dagligen möter. Ju mer du kan om råvaran desto bättre blir du på att ta tillvara alla styckningsdetaljer och minska svinnet., säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Lätta att sprida och använda på internet

Styckningsfilmerna finns på svensktkött.se samt på Youtube. Filmerna går att ”bädda in” och kan därför användas av kött- och charkföretag som vill sprida kunskap om kött eller matbloggare som vill ge sina läsare extra kunskap.

Exempelvis lär du dig att binda upp en stek, stycka ut lammracks, putsa njurtapp ståla din kniv och får tips om hur du tar hand om din skärbräda.

Bra komplement till styckningsaffischer

– Styckningsfilmerna är ett bra hjälpmedel för alla som är intresserade av kött som råvara och själv vill lära sig detaljstycka. De är ett utmärkt komplement till våra styckningsaffischer och vår köttavdelning på webbplatsen, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Filmerna kompletteras med faktatexter och tillagningstips på www.svensktkott.se, se exempel med fransyska.

Här finns filmerna

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top