Konfiterad griskind och grillade pingvinklubbor – receptnyheter på nya styckningsdetaljer av gris

Recepten på de nya styckningsdetaljerna av griskött är gjorda på inälvor och spännande bitar som pingvinklubba och pluma. Prova två recept på leverpastej eller varför inte konfiterad griskind.

Konfiterade griskinder är en riktig delikatess. Konfiterad betyder att man sjuder köttet i fett. Det är en skonsam tillagningsmetod – köttet blir mört och smakrikt, men det blir inte fetare eftersom rent kött inte suger upp fett.Pingvinklubba är utmärkt att grilla, den är lätt att äta sedan, man håller i benet och gnager av köttet. Marineringen är viktig, den gör att köttet blir mjukare och saftigare.

Pluma och sekreto – detaljer med spanska influenser

Pluma betyder fjäder på spanska, den fjäderformade detaljen är saftig och mör och utmärkt att grilla. Sekreto kommer från spanskans secreto som betyder hemlighet. Tack vare att den är rikt marmorerad (den innehåller mycket insprängt fett) så blir den frasig på ytan, mjuk och läcker efter några minuter på grillen.

Recepten

Testa griskinder, pingvinklubba, pluma, sekreto och många fler smaskiga recept!

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top