Indiska smaker och fylld tunnbringa i nya recept med lammkött

Nu lanseras nya recept till alla de nya detaljerna av lammkött som kom i höstas. På uppdaterade styckningsscheman lyfter vi bland annat detaljer med ben och inälvor. Prova indisk gryta med lammbog, så mör att den faller sönder eller bräserad tunnbringa med vitlök, timjan och citron.

I höstas lanserade Svenskt kött uppdaterade styckningsscheman, med nya detaljer inspirerade av hur andra länder styckar och även med inälvor, fett och ben. Här är recept för alla nya detaljer av lammkött.

Recepten har hämtat inspiration från både internationella influenser och svensk husmanskost. Här är några spännande exempel på hur man kan göra långkok med lammbog och tunnbringa.

Vindaloo – indisk gryta med lammbog

Lammbog är framdelskött från lamm som blir så mjukt att det nästan faller sönder när man kokar det länge på låg värme. Gör gärna grytan en dag innan den ska ätas, låt den svalna snabbt (genom att t ex sänka ned grytan i en diskho fylld med kallvatten) förvara den i kylen och värm upp den sakta nästa dag. Den extra tiden som grytan får ger ännu mera smak.

Bräserad tunnbringa med vitlök, timjan och citron

Det är inte bara stora stekar och grytor som kan långkokas. Tunnbringa från lamm som fylls med örter och rivet citronskal är en fantastisk rätt, köttet blir mört och välsmakande av den långa och fuktiga tillagningstiden på låg värme i ugnen.

Läs mer

Nya styckningsdetaljer av lamm

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email