Hela Sverige doftar gott! (Och inte bara i jul!)

Vi spanar ett nytt intresse för bra råvaror - det bådar gott för nästa år.

Snart är det jul igen och det börjar dofta gott av god mat hemma i många kök. Intresset för matlagning växer vilket är glädjande. Vi märker det i samband med den köttutbildning som Svenskt Kött genomför i livsmedelshandeln. Butiksmedarbetare berättar om ändrade inköpsmönster och hur framdelskött och långkok håller på att göra sitt intåg som helgmat. Filén får maka på sig. Diskussionen om bra råvaror som representerar sunda värden är också på väg att ta fart.

Även initiativ som Köttfri måndag är tecken på ökat intresse för vad vi äter. Vi tycker det är bra att intresset för mat ökar och vår uppfattning är mycket enkel: ät bra kött när du äter kött, och med bra kött menar vi svenskt kött. Det finns många skäl till det.

Till våra julrecept!

Aktuellt

Investerare säljer innehav i köttbolag som skövlar regnskog

COP30 breddar klimatfrågan

Under COP30, FN:s klimattoppmöte 2025, breddar man klimatfrågan genom att titta på hur sektorer som livsmedelsproduktionen kan vara en del av lösningen.

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Rulla till toppen