Griskind från Garant fick pris

Garant som ingår i Axfoods serie med egna märkesvaror har fått ett internationellt pris för lanseringen av Garant långkokt griskind.

Garants griskind får utmärkelsen PLMA 2015 Salute to Excellent Awards och utdelningen sker i samband med den stora mässan för egna märkesvaror i Amsterdam 19-20 maj. Garant får priset i klassen convenience. Totalt tävlade 350 olika produkter i 48 olika klasser.

Garant griskind ingår i en serie långkoksprodukter tillsammans med oxkind, pulled beef och pulled pork.

– De är lika lätta att laga till som goda och har på kort tid blivit oerhört populära hos våra kunder. De här produkterna möter väl trenden om att man även hemma på ett enkelt sätt vill kunna laga rätter som annars kräver kunskap och tid, säger Tomas Jonsson, kategorichef för kött på Axfood Sortiment & Inköp.

PLMA står för Private Label Manufacturers´ Association, och varje år i maj arrangerar man Europas största och viktigaste livsmedelsmässa inom private label-segmentet. Drygt 2 200 utställare från 70-talet länder deltar, och mässan samlar ca 11 000 inköpare och kategorichefer från de ledande livsmedelskedjorna i Europa och runt om i världen. I den svenska paviljongen ställde 13 svenska företag ut i fjol och presenterade då sina produkter för inköpare från hela världen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email