Fler och fler märker svenskt

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har utvecklats mer än väntat. Därför kan licensavgiften sänkas. Ursprungsmärkningen utökas även med en kategori för hund-och kattmat.

Det är knappt två år sedan märkena Från Sverige och Kött från Sverige lanserades. Sedan dess har 140 företag godkänts och mer än 7900 produkter är nu märkta med någon av märkningarna som genererar licensintäkter till verksamheten. Den starka utvecklingen gör att Svenskmärkning nu kan sänka licensavgiften från 0,08 till 0,07 procent på omsättning av märkta produkter.

Märkningen Från Sverige är känt hos konsumenterna. Enligt en Yougovundersökning så känner nästan åtta av tio personer till märkningen Från Sverige samt systermärkningarna Kött från Sverige och Mjölk från Sverige.

– Det är naturligtvis glädjande att märket så snabbt etablerats på marknaden och visar resultat. Från Sverige är en enkel märkning som möter konsumenternas efterfrågan om ökad tydlighet om varornas ursprung, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Hund- och kattmat märks

Nu kan även våra fyrfota familjemedlemmar ha glädje av ursprungsmärkningen, för nu är företag som producerar hund- och kattmat välkomna att märka sina produkter med Från Sverige eller Kött från Sverige.

Köttet i ursprungsmärkt hund- och kattmat kommer från den svenska köttproduktionen, från djur som är uppfödda enligt svenska regler om god djuromsorg och djurvälfärd. Detta ger oss friska djur och friska djur behöver inte antibiotika, vilket leder till att Sverige har EUs lägsta användning av antibiotika. Läs mer på fransverige.se

Aktuellt

Scroll to Top