Finalister i Dagligvarugalan 2015

Nu är finalisterna utsedda i Dagligvarugalan. Tre butiker tävlar om att bli Årets Kött- och charkuteriavdelning och vinnaren kommer att presenteras den 24 september i Stockholm.

Svenskt kött är stolt sponsor av kategorin Årets Kött- och charkuteriavdelning i Dagligvarugalan. Finalisterna är alla goda exempel på ett stort engagemang för kött, charkuterier och smörgåspålägg. Här presenteras de med juryns motivering.

Coop Konsum, Håstenshallen, Varberg

Ett lysande exempel på att kreativitet och gott hantverk inte kräver en manuell köttdisk. I köttdisken samsas ett brett utbud av lokalt kött med ett spännande sortiment av pannfärdigt. Allt producerat med omsorg om råvaran. Samtliga detaljer, färska som egenproducerade, är fint styckade och enhetligt paketerade. 

Sambandsexponeringar, sås- och kryddtips, förberedda och snyggt styckade detaljer inspirerar till matlagning. Den egna korvtillverkningen omfattar olika typer av både svenska och utländska klassiker. För den som söker svar finns en ringklocka som går till någon köttkunnig person. Med tydligt mål erbjuder avdelningen ett sortiment som förenklar köpet för kunden.

Ica Kvantum Malmborgs, Caroli, Malmö

Man blir inspirerad av butikens manuella disk. Den är en riktig kundmagnet. Allt från exklusiva produkter till färdigprodukter till lunchen. Och ett bra sortiment av kvalitativa charkprodukter. 

Butiken jobbar även konsekvent med tilläggsexponeringar vid charkhyllan och sambandsexponeringar med enkla smaktips som höjer matglädjen. Men även mindre exponeringar kopplat till nya smaker av ”chark-snacks” och öl-korvar som exempel. Butiken ståtar även med en egen kyl för ”vilt” – tydligt profilerad. Det är tydligt att det finns ett starkt engagemang och matintresse hos personalen. Bra skyltar med inspiration och information. Snyggt helt enkelt.

Ica Kvantum, Täby Centrum

Kvalitet lönar sig. Kvalitet i produktutbud, produktkunskap, matkunskap och affärsmannaskap. I denna butik speglas alla dessa kunskaper. Ett stort produktutbud som matchar allt från vardag till fest – men alltid med ett antal överraskningar som lockar till att testa. 

En manuell köttavdelning med tydlig märkning av kött och styckdetaljer inklusive ursprung, mörning med mera. Personalens kunskaper om råvaror men också om matidéer och förslag, utgör en ovärderlig källa för att tillfredsställa kundernas behov. Tydlig skyltning och enkla sambandsexponeringar ute i butiken, gör det enkelt och är en bra kundservice. Och kunderna trivs.

Juryn

Juryn består av:

  • Maria Forshufvud, vd Svenskt kött
  • Rolf Törner, utbildare ICA Skolan
  • Eric Persson, food and strategy consulting, Crossover Creative
  • Håkan Sandström, Fri Köpenskap (ordförande)

Prisutdelningen för Dagligvarugalan 2015 sker den 24 september på Waterfront Congress Center i Stockholm.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email