Filip Poons minnen från köttskolans gårdsbesök

Under september månad reste Filip Poon landet runt och besökte köttgårdar för att lära sig mer om svenskt kött. Vi frågade Filip vad som gjorde störst intryck på honom på de olika gårdarna.

Titti Jöngrens Highland cattle i Åkersberga?

– Friheten för djuren, den fina pälsen och givetvis de enorma hornen.

Anders Gunnarssons rapsgrisar och linderödsgrisar i Kvänum?

– Nyfikenheten, spralligheten och utrymmet som grisarna hade att röra sig på.

Jeanette Elanders grisgård i Västerås?

– Hur stort det var, de supergulliga kultingarna och de stora bjässarna inne i stallen.

Elin Bergströms mjölkrastjurar i Sundsvall?

– Vilka roliga, nyfikna och lekfulla djur det var.

Magnus Jönssons lamm i Hörby?

– Kontrollen han hade på djuren tillsamman med vallhunden, friheten och vilka charmigt klumpiga djur.

Tomas Perssons Black angus-kor i Sjöbo?

– Vackra djur, och otroligt mycket insprängt fett i köttet. Landskapet och den vackra betesmarken.

Elof Nilssons får på Gotland?

– Den enorma friheten, djuren gick så gott som fria och dom var galet nyfikna. Underbart att se.

Följ köttskolan

Följ hela ”Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar” på recept.nu

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top