En förmiddag om svenskt kött med Årets kock-finalisterna

Genom Svenskt kötts sponsring av Årets Kock, bjöds 2012 års finalister in till en halvdags djupdykning i det goda köttets värld.

På plats vid utbildningen på Slakthusområdet i Stockholm fanns Håkan Fällman, Thomas Östlund, vd Svenskt butikskött och Maria Forshufvud, vd Svenskt kött för att dela med sig av all sin kunskap om det svenska köttet. Det handlade om kött av bra kvalitet – till vardags och fine dining.

En praktisk genomgång av slaktkroppar under ledning av Håkan Fällman uppskattades av kockarna. De fick en noggrann redogörelse av styckningsdetaljer av nöt, gris och lamm.

Kockarna fick också en förhandsvisning av Svenskt kötts nya styckningsscheman och berättelsen bakom dem med idé och upplägg.

Aktuellt

Investerare säljer innehav i köttbolag som skövlar regnskog

COP30 breddar klimatfrågan

Under COP30, FN:s klimattoppmöte 2025, breddar man klimatfrågan genom att titta på hur sektorer som livsmedelsproduktionen kan vara en del av lösningen.

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Rulla till toppen