En blogg om svensk grisuppfödning

Under en period 2012 gästbloggade grisskötare Thea Kristensson hos Svenskt Kött. Hon berättar om sitt jobb på en grisgård i Skåne, följ hennes vardag som grisskötare.

Uppdraget från Svenskt Kött var helt enkelt att beskriva arbetet som grisskötare och hur uppfödningen går till.

Presentation av Thea

”Jag heter Thea Kristensson, är 19 år och jobbar på en grisgård
som heter Råbro. Jag är uppväxt centralt i Kristianstad med mamma, far
och tre syskon. Jag har läst naturvetenskap kombinerat med idrott på
gymnasiet.

Jag såg en annons om att man sökte en ung medarbetare,
som skulle läras upp inom skötsel av smågrisar och suggor, precis när
jag hade fått upp ögonen för agronomutbildningen i Uppsala. Jag såg en
möjlighet att testa en liten del av utbildningen, så jag sökte jobbet
och fick det”.

Läs grisskötarens blogg

Läs bloggen här

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top