Nominera Årets Kött- och charkuteriavdelning 2013!

Nu är det hög tid att nominera till priset Årets Kött- och charkuteriavdelning. Svenskt Kött har instiftat priset på Dagligvarugalan för att uppmärksamma värdet av alla duktiga medarbetare på kött- och charkuteriavdelningar runt om i Sverige. Vi vill även lyfta fram betydelsen av den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött.

Årets Kött- och
charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att de med
engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfter fram
köttavdelningen.

Priset är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar med:

  • Att förmedla kunskap om kött i allmänhet och svenskt kött i
    synnerhet
  • Kunniga och engagerade medarbetare
  • Praktiska säljlösningar som inspirerar till merköp och nya
    matupplevelser
  • Sortiment som är attraktivt och matchar kundernas efterfrågan

Förra året vann kött- och charkavdelningen på Sabis Fältöversten
med motiveringen: ”Priset för årets kött- och charkuteriavdelning 2012 går
till en butik som engagerat och fokuserat arbetar för att stimulera
utvecklingen genom inspiration, kunskap och medvetna val. Kompetensen finns i
butiken bland annat eftersom all detaljstyckning och hängmörningen sker på
plats.”

Anders Lundstedt som är köttansvarig på Sabis Fältöversten tog
emot priset.

– Bra kvalité och bra färskvaror är det som lockar mig i en butik
och så vill jag förstås ha det i min köttavdelning, menar Anders Lundstedt.

Vill du nominera en kött- och charkuteriavdelning som du tycker är
särskilt bra? Klicka här och lämna ditt bidrag! 

Vi behöver din nominering senast 10 maj!

En nationell jury kommer att utse tre finalister
bland de nominerade butikerna.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top