Se filmen från Almedalen: Bara Gud & slaktar´n… En debatt om det anonyma köttet i charken och färdigmaten

Svenskt kött stod som värd för debatten om innehållet i charkuterier, korvar och färdigmat - var kommer köttet ifrån? Se en inspelning av hela debatten här.

Knipsade
grisknorrar, skyhög användning av antibiotika och resistenta bakterier.
Djurhållningen i EU blev en av vårens hetaste debatter. Konsumenterna visade
återigen att de är beredda att betala för svenskt kött, även när det gäller
charkvaror och färdigmat, men de tycker samtidigt att det är svårt att se
köttets ursprung. 

Det gamla
talesättet att det bara var Vår Herre och slaktaren som vet vad korven
innehåller, verkar tyvärr fortfarande stämma. Finns det tillfällen när ett lågt
pris blir för högt? Och vilket ansvar har i så fall livsmedelsindustri och
handel?

Medverkande

  • Eskil Erlandsson,
    Landsbygdsminister, (C)
  • Louise König,
    hållbarhetschef Coop
  • Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg, Visita
  • Göran Holm, vd
    HKScan
  • Debattledare: Ann-Helen Meyer von Bremen

Aktuellt

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Serverar din kommun svensk mat?

Serverar din kommun svensk mat?

Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?

Rulla till toppen