
Hanoikryddade fläskfärsbiffar med gurkdippsås och risnudlar

Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfärs
1 msk smör
Marinad:
1 msk råsocker
2 msk orientalisk fisksås
2 vitlöksklyftor, hackade
2 schalottenlökar, hackade
2 tsk råsocker
1 tsk salt
250 g risnudlar
Gurkdipp:
½ gurka, riven
saften av 2 limefrukter
½ dl vatten
2 msk orientalisk fisksås
1 röd spansk peppar, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk råsocker
malen svartpeppar
Grönsaker:
8 blad grönsallad
100 g böngroddar
färsk koriander, basilika och mynta
½ knippa gräslök, grovhackad
Gör så här
Marinad:
Smält sockret försiktigt i fisksåsen. Låt kallna och blanda ned vitlök, schalottenlök, råsocker, resten av fisksåsen och salt.
Lägg i köttet och blanda väl. Täck över och ställ kallt i 3 timmar.
Gurkdipp:
Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt.
Koka nudlarna.
Forma färsen till små platta biffar och stek i smör ca 3 minuter på varje sida.
Servera med gurkdipp, nudlar och grönsaker.