Ursprungsmärket Kött från Sverige huvudsponsor för Sveriges mästerkock

– Sveriges mästerkock är ett populärt och spännande program för alla som tycker om matlagning, säger Maria Forshufvud, vd på Svenskmärkning AB som står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Kött från Sverige. Med vår medverkan vill vi inspirera och påminna tittarna om att välja svenskt kött när de handlar.

– Att Kött från Sverige går in som huvudsponsor av Sveriges mästerkock är startskottet för att öka kännedomen och etablera den nya frivilliga ursprungsmärkningen på marknaden, fortsätter Maria Forshufvud. Målet är att konsumenterna ska känna till märket och hålla utkik efter det på kött och charkuterier i butiken.

Fött, uppfött, förädlat och förpackat i Sverige

Märket Kött från Sverige är en del av den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Kött från Sverige används på kött och charkuterier medan märket Från Sverige används på övriga svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.

– Märket Kött från Sverige finns på både kött, charkuterier och vilt kött som uppfyller kriterierna. Djuren är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och varan är förädlad och förpackad här, säger Maria Forshufvud.

Breddad ursprungsmärkning svar på ökad efterfrågan

Kött från Sverige ersätter den tidigare ursprungsmärkningen Svenskt kött. Övergången sker successivt under 2017.

– Tillsammans breddar Kött från Sverige och Från Sverige den svenska ursprungsmärkningen, som är ett svar på konsumenternas ökade efterfrågan på svenskproducerade livsmedel, säger Maria Forshufvud. Den är även ett sätt att hjälpa till att säkra tillgången på svenskt kött och andra svenska råvaror i framtiden.

Sveriges mästerkock börjar sändas onsdagen den 11 januari kl 20.00 på TV4.

Sveriges mästerkock – Sveriges populäraste matprogram

I Sveriges mästerkock tar svenska amatörkockar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Inför juryn ska de visa upp sina kulinariska kunskaper och leverera i varje moment för att få vara kvar i tävlingen. Programmet börjar sändas den 11 januari med 15 avsnitt fram till den 5 april 2017.

Följ Sveriges mästerkock på TV4

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email