Säsong för svenskt lamm

Vill man anpassa sin matlagning efter råvaror i säsong är det svenskt lamm som gäller under hösten. 

Nuförtiden finns svenskt lamm året runt, men under hösten är utbudet som störst.

Prova två nya recept som TV-aktuelle Tommy Myllymäki tagit fram för matmagasinet Mitt Kök.

Det är härliga råvaror och mustiga smaker i de två rätterna ”Lammlägg med curry, spiskummin, pumpa, russin och honung” och ”Lamminnanlår med aubergine, tomat, getost och oliver”

Till recepten

Aktuellt

Investerare säljer innehav i köttbolag som skövlar regnskog

COP30 breddar klimatfrågan

Under COP30, FN:s klimattoppmöte 2025, breddar man klimatfrågan genom att titta på hur sektorer som livsmedelsproduktionen kan vara en del av lösningen.

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Rulla till toppen