Regler för märket Svenskt kött

Idag rapporterar flera medier om att Svenskt kött inte tillåter viltkött i produkter som märks med märket Svenskt kött.  Märket har funnits i drygt tre ...

Idag rapporterar flera medier om att Svenskt kött inte tillåter viltkött i produkter som märks med märket Svenskt kött. 

Märket har funnits i drygt tre år och kom till för att möta konsumentens behov att veta varifrån köttet kommer. Företag som vill använda märket intygar att de enbart ska använda Svenskt köttmärket på nöt, gris, får/lamm och häst. Det finns också krav på att företaget ska ha en livsmedelscertifiering och det finns stränga regler för spårbarhet av köttet. Dessa regler fungerar i dagsläget inte för kött från vilt och därför har Svenskt kött inte kunnat tillåta att märket används på korv och annat med viltkött i. 

På kort tid har märket Svenskt kött fått en stor betydelse. Det är vi jättestolta över och vi fortsätter att utveckla och utvidga märkningen. Om det även kan inkludera vilt är något som Svenskt kött får utreda framöver. Läs gärna mer om våra kriterier för att använda märket.

http://www.svensktkott.se/foretag/ansok/

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen