Några röster om den svenska unggrisen: Handelsminister Eva Björling

Eva Björling hoppas att unggrisen kan få samma utveckling som den norska laxen...

– I början var både efterfrågan och produktionen av laxen liten, sedan ökade det steg för steg. Jag hoppas att något liknande sker med unggrisen. Det måste få ta lite tid. Vi behöver fler kvalitetsprodukter som löjrom och Västerbottenost. Och unggris borde kunna bli en sådan.

Själv är Eva Björling mycket matlagningsintresserad. En favoritråvara är rökt sidfläsk som hon bland annat lagar soppa med småtomater av. Eller använder när hon lagar spaghetti carbonara.

På Bocuse d’Or delade ministern ut en liten folder med några egna recept på hennes egna rätter, bland andra kräftor med västerbottenost och rökt renkött med pepparrot. Den ingår också i en spridning av svensk mat med till exempel en engelskspråkig blogg: http://blogs.sweden.se/food/

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen