HKScans seminarium om framtidens kött i Almedalen

HKScan bjuder in till seminariet ”Kött är framtiden – matglädje & hållbarhet” med efterföljande mingel 5 juli i Almedalen. En expertpanel kommer frågas ut av förbundsordförande från MUF, CUF och Grön Ungdom om utvecklingen av framtidens kött.

HKScans aktivitet i Almedalen är i år seminariet ”Kött är framtiden – matglädje & hållbarhet” där man bjuds på en matig smörgås från HKScans matduell ”Årets politikermacka”. Efter seminariet kan man njuta av svenska tapas tillagade av Sigrid Barany som du kan mingla med tillsammans med representanter från HKScan, och även Anders Gunnarson, som är grisbonde och kommer berätta mer om sin vardag.

”Kött är framtiden – matglädje & hållbarhet”

Intresset och dialogen kring kött är hetare än någonsin. Mat är källa till glädje, samtidigt som högt ställda krav på djuromsorg, miljönytta och socialt ansvar måste uppfyllas för att produkterna inte ska väljas bort.

Det ställs nya krav på företag som producerar kött. Vi behöver optimera resurseffektiviteten i det svenska jordbruket, sluta kretsloppen och säkerställa att alla kan äta varierat och näringsriktigt, samtidigt som alla viktiga mervärden med de svenska djuren bevaras.

Som branschledare, med mål att minska sin klimatpåverkan med 95 % till 2030, driver HKScan på utvecklingen för ökad matglädje i kombination med hållbart producerat kött, men även transparens och innovation i jordbruket och i livsmedelsindustrin. Med vårt seminarium vill vi inspirera till dialog kring hur alla ska kunna känna matglädje och äta kött med gott samvete. Hur ska vi tillsammans arbeta framåt i utvecklingen av framtidens kött och den svenska matproduktionen? Förbundsordförande från MUF, CUF och Grön Ungdom frågar ut en panel med experter hur framtidens kött bör produceras och serveras för hållbara och goda konsumtionsmönster.

Deltagare i panelen:

  • Jari Latvanen, koncern-vd HKScan
  • Anders Gunnarsson, Halla gård
  • Anna Richert, WWF
  • Louise Ungerth, Stockholms Konsumentförening
  • Sigrid Barany, kock & matinspiratör (Årets mästerkock 2012)

När: Onsdag 5 juli, kl. 16-19 (seminarium är kl. 16-17, därefter mingel till kl. 19)
Var: Wallers terrass, (adress: Wallérs plats 2)

Här kan du anmäla dig till seminarium och mingel här.

Seminariet kommer också live-sändas på framtidenskött.se och läggas på Youtube för den som vill titta vid ett senare tillfälle.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email