Gooh vill ha trygga kunder

God, nyttig, trygg och snabb. Det är vad en Gooh-rätt ska vara. Konceptet med snabbmat med kvalitet har lyckats. Gooh är än så länge det enda färdigmatsföretaget med ursprungsmärkningen Svenskt kött.

Gooh är ett samarbete mellan två väldigt olika ägare –
Lantmännen och Operakällaren. Bondeägda Lantmännen med 35 000 ägare är en
koncern som är bra på att tillaga stora mängder mat med ansvar från jord till
bord. Detta kombineras med matkunnandet från hovtraktören Stefano Catenacci och
en av Sveriges mest anrika restauranger.

– Det här är ett spjutspetsprojekt som står i kontrast
mot mycket annat, även mot vad våra ägare gör i vanliga fall, säger vd Jonas
Regnér.

Färdigrätterna som säljs av Gooh ska fungera för dem som inte
hinner eller har lust att laga mat, men ändå inte vill kompromissa med smak
eller kvalite. Gooh står för Gott och hälsosamt och om man köper en Gooh-portion
 ska man kunna lita på att maten är
tillagad av bra råvaror.

– Rätterna lagas från grunden som på en restaurang
och vi använder svenska råvaror så långt det går. Vi vill att kunden ska känna
sig trygg med vad den köper.

För Gooh är Svenskt kött-märkningen en del av konceptet och
varumärket. Jonas Regnér säger att upplevelsen av premium ska höjas med ursprungsmärkningen.
Men än han är inte nöjd. Han tycker att Svenskt kött är ett varumärke som behöver
laddas med fler mervärden.

Gooh har vuxit snabbt sedan starten 2005 och är nu marknadsledande
i kategorin färdigmat. Förra året sålde man 1,7 miljoner portioner och omsatte
65 miljoner kronor. I företaget finns numera 37 anställda.

Populäraste rätterna är Korv stroganoff, Köttbullar med
gräddsås och potatismos samt  Rosmarindoftande
kycklingfilé. En snabbklättrare är Rödspättan i hummersås.  Nytt i butikerna är en Pasta Bolognese där
såsen som Stefano Catenacci tagit fram bland annat är baserad på rödvin.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top