Festivalen Lollapalooza satsar på svenskt kött  

Vill du lyssna på bra livemusik och samtidigt njuta av grillat? Besök då festivalen Lollaplaooza som satsar på svenskt kött.
Lollapalooza satsar på svenskt kött

Äntligen festivaldags igen efter flera år av restriktioner! När nu en av Sveriges största musikfestivaler Lollapaloozza går av stapeln på Gärdet i Stockholm 1-3 juli i år är det inte bara en musikfest för hela familjen. I år står också maten i fokus. Lollapalooza satsar i år på ett särskilt område med garanterat svenskt kött under festivalen. Denna satsning är ett resultat av ett samarbete mellan Lollapalooza, Från Sverige-märkningen och branschorganisationen Svenskt Kött.   

– Det är en omvälvande tid vi lever i och aldrig har vi väl haft så stort fokus på vår egen matproduktion som nu. Därför känns det särskilt viktig och rätt att vi i år tillsammans med Lollapalooza och Från Sverige lyfter fram det svenska köttet och tar ställning för svensk mat, säger Svenskt Kötts VD Isabel Moretti.   

Kött från Sverige-märket pryder området  

På den så kallade ”Kullen” kommer Texas Longhorn att bjuda på BBQ där 100 procent av köttet som serveras är svenskt, vilket man lätt kan se genom att titta efter ursprungsmärket Kött från Sverige. Märket betyder att det är svenskt kött från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att varan är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. På området “Kullen” kan du också njuta av musik från flera scener och mysa i en miljö som i en svensk idyll. 

– Genom samarbetet med festivalen Lollapalooza tar vi gemensamt ställning för svenskt kött och för en fortsatt trygg och hållbar livsmedelsförsörjning i Sverige. Genom att titta efter märket Kött från Sverige på festivalområdet kan du göra ett mer medvetet val kring vad du äter, även när du är på festival och har kul, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB.  

Varför är det bättre med svenskt kött?  

Sverige har väldigt duktiga bönder när det kommer till bra djuruppfödning. Skillnaden är därmed stor på importerat och svenskt kött. Detta är något som Texas Longhorn märker att deras gäster uppskattar.  

–  Våra gäster ser mycket positivt på att vi serverar kött som kommer från svenska gårdar. Det ger våra gäster trygghet genom flera anledningar; det är närproducerat, hållbart producerat och man är med och stöttar det svenska lantbruket och bidrar till att det utvecklas vidare. En riktigt god sak för alla helt enkelt, säger Tommy Wright, inköpschef på Texas Longhorn.  

Så välkomna till Lollapalooza – en musikfestival med mat som känns bra både i magen och hjärtat. Hoppas att vi ses där! 


Vinn biljetter till Lollapalooza!

Nu har du chansen att vinna biljetter för dig och en vän till Lollapalooza! På Instagram och Facebook finns våra inlägg om tävlingen där du får motivera i kommentarsfältet varför det är så viktigt med svenskt kött och tagga en kompis du vill gå med. De tre vinnarna väljs av Svenskt Kött och tävlingen avslutas den 26/6 och presenteras den 27/6 på Facebook och Instagram.

Villkor och regler för tävlingen

 • Tävlingen organiseras av Svenskt Kött i Sverige AB och är inte på något sätt sponsrad, främjad, administrerad av eller förknippad med Facebook eller Instagram.
 • Du som deltar i tävlingen godkänner att vi eventuellt lägger upp ditt namn och tävlingsbidrag på Svenskt Kött i Sverige ABs sociala medier.
 • I tävlingar som anordnas på Facebook och/eller Instagram av Svenskmärkning deltar du alltid avgiftsfritt och utan krav på köp.
 • Vinsten/priset kan inte tas ut i kontanter, vinst levereras endast inom Sverige. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.
 • Facebookprofilen/Instagramprofilen du tävlar från, måste vara skapad i enighet med respektive plattforms communityregler.
 • Bidrag som kan uppfattas stötande eller kränkande kan komma att tas bort utan förvarning.
 • Samtliga vinnare utses av en jury ledd av Svenskt Kött. Juryns beslut kan inte överklagas.
 • Vinnaren utannonseras i den kanal som tävlingen sker från, där vinnaren/vinnarna informeras om vinsten. Inom 2 dagar efter detta ska vinnaren/vinnarna via personligt meddelande uppge kontaktuppgifter och adress för leverans av vinsten. Om inte vinnaren kontaktar Svenskt Kött inom 2 dagar från offentliggörandet av vinnaren har Svenskt Kött rätt att utse en ny vinnare.
 • När du deltar i tävlingarna godkänner du Svenskt Kötts tävlingsregler och villkor.
 • Information om hur vi hanterar personuppgifter finns i vår personuppgiftspolicy.
 • Alla Svenskt Kötts tävlingsregler och villkor regleras i enlighet med svensk lagstiftning.

Aktuellt

Scroll to Top