Därför väljer de svenskt kött

Det finns många goda skäl att välja svenskt kött. Vi har frågat 10 personer i vår omvärld hur de tänker när de väljer kött och varför svenskt kött är viktigt för dem.

Frågan har ställts till bland andra kockar, bönder, styckmästare, djurskötare. Svenskt kött vill med hjälp av deras svar väcka tankar hos konsumenter om deras egna val av livsmedel och framför allt kött och charkuterier.

”Jag är uppvuxen på bondgård och vet hur bra kött ska smaka. Att bevara våra öppna landskap är en hjärtefråga.”

Carina Johansson Dikalvsproducent, Vaggeryd

Här på sajten publiceras nu svaren på frågan om var för svenskt kött är viktigt för de tio personerna i citatform. De kommer även att spridas i sociala medier.

Under våren och försommaren fyller vi på med längre intervjuer med varje person om vad de tycker och tänker om svenskt kött.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen