Rimma

hemrimmad julskinka

Hemrimmad skinka

Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.

Pastrami

Hemlagad pastrami

Klassisk pastrami är kött som rimmas, kryddas och lättrökts. Detta kött skär man i tunna skivor och serverar som smörgåspålägg eller som kallskuret.

Rimmat kött

Rimmat kött

Detta recept på rimmat kött kan du använda när du ska rimma och koka kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött.

Saltrulle

Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande – som i detta recept på saltrulle.

Tjälknöl

Tjälknöl lagar du av djupfryst kött, som sedan rimmas i saltlake. Sedan skärs köttet i tunna skivor, och kan serveras på buffé eller som huvudrätt. Du får också förslag på en god linssallad att servera till köttet. 

Rulla till toppen