Om du har tillgång till en röklåda eller ett rökskåp kan du röka din lammstek själv. Först ska köttet rimmas innan det röks, och sedan tillagas det färdigt i ugn. Du får också förslag på goda tillbehör. Det här receptet kan du använda som grundrecept för rökt lammstek.
Det här är ett recept på hur du rimmar och kokar kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött. Du kan naturligtvis även rimma kött med ben. Beräkna då ungefär dubbelt så mycket i vikt per portion.
Tjälknöl lagar du av djupfryst kött, som sedan rimmas i saltlake. Sedan skärs köttet i tunna skivor, och kan serveras på buffé eller som huvudrätt. Du får också förslag på en god linssallad att servera till köttet.
Klassisk pastrami är kött som rimmas, kryddas och lättrökts. Detta kött skär man i tunna skivor och serverar som smörgåspålägg eller som kallskuret.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!