Rimma

hemrimmad julskinka

Hemrimmad skinka

Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.

Pastrami

Pastrami är ett exempel på hur tillagning och kryddning gör hela rätten. Klassisk pastrami saltas, ugnssteks och röks lätt. Det sista momentet går bra att hoppa över för hemmakocken. Servera pastrami som smörgåspålägg, som kallskuret på en buffé eller ha på lut i kylen att servera till snabblagade lätta luncher.

Rökt lammstek med kryddtomater, limeyoughurt och sesamflarn

Om du har tillgång till en röklåda eller ett rökskåp kan du röka din lammstek själv. Först ska köttet rimmas innan det röks, och sedan tillagas det färdigt i ugn. Du får också förslag på goda tillbehör. Det här receptet kan du använda som grundrecept för rökt lammstek. 

Rimmat kött

Det här är ett recept på hur du rimmar och kokar kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött. Du kan naturligtvis även rimma kött med ben. Beräkna då ungefär dubbelt så mycket i vikt per portion.

Saltrulle

Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande – som i detta recept på saltrulle.

Tjälknöl

Tjälknöl lagar du av djupfryst kött, som sedan rimmas i saltlake. Sedan skärs köttet i tunna skivor, och kan serveras på buffé eller som huvudrätt. Du får också förslag på en god linssallad att servera till köttet. 

Scroll to Top