Vilka smaker passar särskilt bra till griskött?
Äpple, vitt vin och salvia
Timjan, rosmarin och citrusskal
Rött vin, timjan och lagerblad.
Rätt!
Fel!
Nötkött som är packat i vakuum blir mörare ju närmare bäst-före-datum man kommer. Varför?
Köttet möras i förpackningen.
Ett mörningsenzym tillsätts när köttet förpackas.
Mörningen sker när man öppnar förpackningen.
Rätt!
Fel!
Inför stora helger vill många kunder ha hjälp med recept på helgmaten. Vilket är det enklaste och trevligaste sättet att tipsa dem?
Berätta detaljerat om hur man tillagar ett recept, skriv ner det och ge till kunden.
Tipsa kort om kryddor och tillagning och hänvisa till en receptlänk på nätet eller i en grundkokbok.
Säg att butiken säljer kött, matlagningen får kunden klara själv.
Rätt!
Fel!
Vad är viktigast när man laddar en öppen kyldisk med förpackat kött?
Fyll disken så mycket som möjligt – välfyllda diskar lockar fler kunder.
Fyll disken men stapla inte för många förpackningar på varandra.
Fyll disken men tänk på att de större förpackningarna ska placeras högst upp.
Rätt!
Fel!
Vilken detalj på grisen motsvaras av entrecôte på nötkött?
Skinka.
Karré.
Kotlett.
Rätt!
Fel!
Vilka styckningsdetaljer består en Porterhouse Steak av?
Tomahawk och filé.
Biff och filé.
Entrecôte och filé.
Rätt!
Fel!
Var sitter tunnbringan på lamm?
Bröstkorgen.
Bakdelen.
Ryggen.
Rätt!
Fel!
Vad kallas detaljen Top Blade på svenska?
Fjäderbladsbog.
Flankstek.
Högrev.
Rätt!
Fel!
Hur tar man hand om köttet från den manuella disken som inte är sålt vid dagens slut?
Vakuumförpacka köttet och lägg det i kylrummet.
Linda in köttet i folie och lägg det i kylrummet.
Låt köttet ligga kvar i disken och täck med en duk.
Rätt!
Fel!
Från vilken del av grisen styckar man ut St Louis?
Bogen.
Karrén.
Revbenen.
Rätt!
Fel!
Dela detta quiz för att visa ditt resultat!
Subscribe to see your results
Köttquizen för butikspersonal
Du fick %%score%% rätt av %%total%% möjliga i quizen ”%%quizname%%”
%%description%%
%%description%%
Loading...




