Djuruppfödning
Svenska bönder är bland de bästa i världen på djuromsorg. Varför är det så? Här berättar vi mer om svensk djuruppfödning och varför den är i världsklass.

Allt du vill veta om svensk djuruppfödning
Svensk djurhållning skiljer sig från många andra länders sätt att föda upp djur. Här berättar vi allt du vill veta om Svensk djuruppfödning, djurskyddslagen och djurens hälsa och deras välfärd.

Antibiotika i kött och resistenta bakterier
Först och främst finns det ingen antibiotika i något kött som säljs, oavsett vilket land det kommer från. Däremot har Sverige lägst användning av antibiotika inom djurhållningen i EU, något som är viktigt då
antibiotikaresistens är ett växande problem globalt.

Antibiotikaskolan
Antibiotikaskolan är ett skolmaterial med sex lektioner för skolungdomar i högstadiet och gymnasiet och deras lärare.

Mjölkkoraser och köttraser
Kor kan delas in efter mjölkkoraser och köttraser. Köttraserna i sin tur delas in efter lätta och tunga. Här kan du lära dig mer.


Uppfödning av kalv
I Sverige är kraven högre än i många andra länder när det gäller till exempel djurskydd och djurhälsa. Det gäller även för uppfödning av kalv.

Varför ska man välja svenskt griskött?
Svenska grisar är resurssmarta och hjälper till att minska matsvinnet. Här berättar vi mer om varför man ska man välja svenskt griskött

Varför ska man välja svenskt lammkött?
Svenska får och lamm gör en stor insats för att berika den biologiska mångfalden. Läs mer om varför man ska man välja svenskt lammkött.

Varför ska man välja svenskt nötkött?
I Sverige har vi naturligt goda förutsättningar att föda upp nötkreatur. Här berättar vi mer om varför man ska man välja svenskt nötkött.