Svenskt kött på Gastro Nord

Den stora restaurangmässan Gastro Nord pågår under veckan. Svenskt kötts vd Elisabet Qvarford kommer att delta i tre debatter på mässan.

Så kan FoodService kan bidra till ett större skafferi av eko-produkter

Onsdag den 27 april kl 14-15 diskuterar Elisabet Qvarford ekologisk produktion på temat Så kan FoodService kan bidra till ett större skafferi av eko-produkter. Andra deltagare är Hans Naess, samtalsledare, Jonas Köhler, VD Menigo, Christoffer Karlsmose, ansvarig ekologiskt Menigo, Adam Arnesson, bonde och kocken Carina Brydling. 

Diskussionen arrangeras av Gastronomiska Samtal i monter A36:48.

Fem nyanser av lamm samt en tydlig eftersmak av hållbarhet

Onsdag den 27 april kl 16-17 fortsätter diskussion om ekologiskt under Ekotimmen på Producentscenen, A35:53. Rubriken denna gång är Fem nyanser av lamm samt en tydlig eftersmak av hållbarhet .

Övriga deltagare är Luqaz Ottosson, Årets Ekokock 2014, Adam Arnesson, Jannelunds Gård, Fredrika Fredmark, Max och Daniel Nordström, Wayne’s Coffee.

Ska kött på restaurang ursprungsmärkas?

Torsdagen den 28 april kl 16 kommer Elisabet Qvarford att delta i debatten Ska kött på restaurang ursprungsmärkas? Producentscenen A35:53

Konsumentminister Per Bolund och Sara Sundquist, hållbarhetsansvarig på Visita deltar i samtalet.

Diskussionen tar sitt avstamp i den debattartikel om ursprungsmärkning på restaurang som bland annat konsumentminister Per Bolund skrev i höstas.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen