Succé med fransyska på Årets Kock

Medan finalisterna tävlade om titeln Årets Kock under torsdagens final bjöd Svenskt kött på smakprover av fransyska och visade hur fransyska ska styckas. Evenemanget lockade över 4000 besökare.

Det var trångt i Svenskt kötts monter under hela tävlingsdagen. Fem gånger visade köttgesällen Eric Persson hur man detaljstyckar fransyska i de tre delarna Stora fransyska, Lilla Fransyska och Platta fransyskan. 

Petter Danielsson, kock och platschef på restaurang Asplund i Solna bjöd på smårätter signerade honom själv och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.

Under våren kommer Svenskt kött tillsammans med restaurang Asplund att bjuda in till Fransyskans dag. Mer information kommer – håll utkik!

Mer information om fransyska och recept

Aktuellt

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen