Smak av Gotland grundar matfestival

I juli är det premiär för den nya matfestivalen Smak av Gotland. Bakom initiativet står Svenskt Butikskött som vill få ännu fler att upptäcka Gotlands matkultur.

Den 12 – 14 juli slår matfestivalen ”Smak av Gotland” upp portarna i Visby Hamn. Festivalen kommer att äga rum i samband med Wisby Strandfestival och bjuda på mat och upplevelser från Gotlands lokala livsmedelsproducenter. Bakom initiativet står Svenskt Butikskötts ägare Thomas Östlund, som vill få ännu fler att uppleva Gotlands matkultur och fina råvaror.

Matfestivalen kommer att vara öppen för alla och ha fritt inträde mellan kl 11-16 varje dag. Här kommer besökarna att kunna njuta av lokal mat och fina, närodlade råvaror. På den stora menyn finns bland annat grillat lammkött och hamburgare från Smak av Gotland, gotländska delikatessostar, chutney, mariander och BBQ-såser från lokala producenter. Man kommer också kunna träffa öns egna livsmedelstillverkare, uppfödare och bönder samt handla fårskinn och handgjorda produkter från utvalda Pop Up- gårdsbutiker.

Musikfestival och gotländsk mat på kvällen

På kvällen byggs festivalområdet om till musikfestivalen Wisby Strandfestival med betalt inträde och uppträdanden från artister som bland annat Miriam Bryant, Petter, Titiyo, Little Jinder och Stiftelsen. Även då kommer besökarna att kunna njuta av riktigt god mat och dryck från Smak av Gotland och andra lokala gotländska livsmedelsproducenter.

Aktuellt

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen