Aktuellt

Nyheter

Äldre artiklar

Examensdags i Filip Poons köttskola

Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar har lärt kocktalangen Filip Poon vilken skillnad det kan vara på kött och kött, och kunskapen förmedlades av svenska köttbönder. Filip är känd från bland annat Sveriges mästerkock och han kan laga mat. Läs om hans möten med djur, miljö och köttbönder varför han fått en djupare förståelse om svenska charkprodukter och köttdetaljer.

Alexander Sjögren Sveriges nya representant i Bocuse d’Or

Nu står det klart att Alexander Sjögren blir Sveriges nya representant i Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda kocktävling. Den svenska uttagningen ägde rum under tisdagen på Restaurangakademien där de fyra finalisterna tillagade varsin kötträtt på lamm från Tomas Olsson på Norrby gård utanför Kungsör.

Maria Forshufvud lämnar Svenskt kött

Maria Forshufvud, vd på branschorganisationen Svenskt kött, kommer att lämna sin post. Hon har tackat ja till uppdraget som vd för det nystartade bolaget Svenskmärkning AB.

Rulla till toppen