Några röster om den svenska unggrisen: Prins Carl Philip

Prins Carl Philip tycker att stämningen i Lyon är fantastisk och gillar det han smakat av det svenska unggrisköttet.

– Det var gott och kändes nyttig, säger prinsen. Viktigt också att djuren har mått bra. Välmående djur ger ju bra kött, anser Carl Philip Bernadotte, som i hovet har gastronomin som ett av sina ansvarsområden jämte konst och design.

Han menar att det är positivt att bra djurhållning hjälper till att förstärka Sveriges goda rykte, och uppskattar Svenskt Kötts satsning på att lyfta den svenska unggrisen. 
– Det vore världens grej om den svenska unggrisen blev huvudråvara vid kock-EM (Bocuse d’Or Europe), säger han. Det är spännande att bönder, producenter, förädlare har blivit så bra och viktiga i Sverige, det hade många inte trott tidigare.

Själv tycker prinsen om fläskkarré, och grillar ibland med kompisar. 
– Ja, jag lagar mat ibland, men jag är absolut inte bra på det, understryker prinsen. Det blir tyvärr inte så många tillfällen som jag skulle vilja.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen