Seminariet har rubriken Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning
Köttexperten Jenny-Ann Sundelöf från KLS Ugglarps berättar om hur hon ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer. Besökare till seminariet får dessutom med sig ett styckningsschema från Svenskt kött.
Föreläsningen hålls i seminarierum Gerda Dunker och startar kl 9.
I den första semifinalen tävlar nio kockar och en vinnare direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm. Semifinalen pågår mellan kl. 09.00 och 16.00 på Helsingborg Arena. Vinnarna utses kl.15.30 i närvaro av kocken Tina Nordström.
Själva tävlingen kommer att sändas på nätet via www.aretskock.se/Pressmaterial
Här är de kockar som ska tävla i Helsingborg:
- Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
- Jesper Bogren, Heaven 23, Göteborg
- Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
- Danny Falkeman, Yolo, Djursholm
- Anders Johnsson, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
- Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
- Johan Laursen, Restaurang Fru K, Oslo
- Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
- Fredrik Persson, Stadshuskällaren, Stockholm