Köttseminarium på Årets Kock i Helsingborg

Onsdag den 11 november avgörs den första semifinalen i Årets Kock 2016 – SM i professionell matlagning på Helsingborg Arena i Helsingborg. Svenskt kött sponsrar och anordnar seminarium om nötkött.

Seminariet har rubriken Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning

Köttexperten Jenny-Ann Sundelöf från KLS Ugglarps berättar om hur hon ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer. Besökare till seminariet får dessutom med sig ett styckningsschema från Svenskt kött.

Föreläsningen hålls i seminarierum Gerda Dunker och startar kl 9.

I den första semifinalen tävlar nio kockar och en vinnare direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm. Semifinalen pågår mellan kl. 09.00 och 16.00 på Helsingborg Arena. Vinnarna utses kl.15.30 i närvaro av kocken Tina Nordström.

Själva tävlingen kommer att sändas på nätet via www.aretskock.se/Pressmaterial

Här är de kockar som ska tävla i Helsingborg:

  • Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
  • Jesper Bogren, Heaven 23, Göteborg
  • Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
  • Danny Falkeman, Yolo, Djursholm
  • Anders Johnsson, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
  • Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
  • Johan Laursen, Restaurang Fru K, Oslo
  • Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
  • Fredrik Persson, Stadshuskällaren, Stockholm

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen