Kockar, kungligheter och kött i Lyon

Den svenska satsningen i Bocuse d'Or i Lyon 2013 var omfattande. Förutom tävlingsteam, politiker, funktionärer, supporters och journalister fanns två svenska montrar, en i stora utställningshallen, en på VIP-området.
Bild saknas

Den svenska unggrisen (och andra svenska produkter som flatbröd, ostar, whiskey och mineralvatten) serverades vid två särskilda event.

Intresset för den svenska maten var stort och vid eventen flockades folk för att få en björkspånsbricka med munsbitar. Många besökare uttryckte sin uppskattning över maten, och det märktes att den nordiska maten är trendig just nu.

Förutom besökare från olika länder fanns flera svenska celebriteter, bland andra Prins Carl Philip, handelsminister Eva Björk och jordbruksminister Eskil Erlandsson på plats. Dessutom anslöt en rad välkända svenska kockar, bland andra Christer Svantesson, Anders Dahlbom, Markus Aujalay, Malin Söderström, Fredrik Eriksson, Peter J Skogsström, Melker Andersson, Rickard Nilsson och den tävlande Adam Dahlberg förstås.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen