Beställ förpackningsmaterial gratis

Vet du om att det finns förpackningsmaterial för charkuteridisken att beställa från Svenskt Kött? Det är omslagspapper och påsar som lyfter fram de svenska charkuteriernas unika smaker, historia, hantverk och tradition.

På omslagspapperet finns modeillustratören Cecilia Carlstedt fina illustrationer av de traditionella svenska charkuterierna falukorv, isterband, leverpastej, prickig korv och rökt skinka. Dessutom finns det med korta berättelser om tradition, hantverk, råvara och geografi kopplat till charkuterier. Den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött lyfts också fram.

– Det är ett jättefint papper som flera butiker redan använder. Olika butiker packar sina charkuterier på olika sätt och därför har vi även tagit fram charkuteripåsar. Målet är att skapa värde, stolthet och mer försäljning av charkuterier tillverkade av svenskt kött och svenska smaker, samt exponering av den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt Kött.

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött

Syftet med den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött är att göra det lättare för konsumenter att hitta charkuterier och kött från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Charkuterier ska även vara tillverkade och förpackade i Sverige.

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen