Följ TV-bönder i Mitt Kök på TV4

Under sommaren och hösten kommer Svenskt Kött och Sveriges Djurbönder att synas i flera olika samarbeten i Mitt kök i Nyhetsmorgon på TV4. Första fasen kommer att handla om Sverigeresan där svenska djurproducenter kommer att medverka på varje ort och prata om kött och djurproduktion.
Bild saknas

Medverkande bönder;

Stockholm 27 juni
Gris – Per-Henric Pettersson, Roslagskött

Se klipp från TV4 >>

 

Gotland 6 juli
Lamm – Kjell Nilsson, Graute gård

 

Piteå 13 juli
Lamm – Caroline Trapp, Stormyrberget

 

Västernorrland 18 juli
Dikor – Magnus Liljeström, Klöstre Torpshammar

Se klipp från TV4 >>

 

Jämtland 26 juli
Nöt – Örjan Nilsson, Bleka

Se klipp från TV4 >>

Helsingborg 2 augusti
Gris – Mattias Espert, Äspö Kvarnlyckan, Klagstorp

Se klipp från TV4 >>

 

Göteborg 10 augusti
Nötkött – Bertil Andersson, Säve

Aktuellt

Investerare säljer innehav i köttbolag som skövlar regnskog

COP30 breddar klimatfrågan

Under COP30, FN:s klimattoppmöte 2025, breddar man klimatfrågan genom att titta på hur sektorer som livsmedelsproduktionen kan vara en del av lösningen.

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Rulla till toppen