Filip Poons bästa tips om kött

Under september månad reste Filip Poon landet runt och besökte köttgårdar för att lära sig mer om svenskt kött. Vi frågade Filip vad som gjorde störst intryck på honom på de olika gårdarna.

Hur ska kött hanteras?

– Ta alltid ut köttet ur kylen minst 30 minuter innan du ska laga till köttet, detta göra att tillagningen blir jämnare.

Hur ska köttet tillagas?

– Stek: Salta, olja in, och stek på hög värme, vänd vartrettionde sekund. Det blir en jämnare tillagning, eftersom värmen fördelar sig bättre.

– I regel om man ska göra långkok, bryn alltid köttet först det tillför smak “Kom ihåg: Ingen färg = ingen smak”

Hur förvaras kött bäst?

– Allt kött är godast färskt, men det går givetvis att frysa in det. Bästa sättet att tina kött på är att lägga det i ljummet vatten.

Hur ska köttet kryddas?

– Bara med salt, peppar kan brännas på för hög värme, peppra hellre efter tillagning.

Vilket är ditt favoritrecept från resan?

Crispy beef

Följ köttskolan

Följ hela ”Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar” på recept.nu

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen