Hur ska kött hanteras?
– Ta alltid ut köttet ur kylen minst 30 minuter innan du ska laga till köttet, detta göra att tillagningen blir jämnare.
Hur ska köttet tillagas?
– Stek: Salta, olja in, och stek på hög värme, vänd vartrettionde sekund. Det blir en jämnare tillagning, eftersom värmen fördelar sig bättre.
– I regel om man ska göra långkok, bryn alltid köttet först det tillför smak “Kom ihåg: Ingen färg = ingen smak”
Hur förvaras kött bäst?
– Allt kött är godast färskt, men det går givetvis att frysa in det. Bästa sättet att tina kött på är att lägga det i ljummet vatten.
Hur ska köttet kryddas?
– Bara med salt, peppar kan brännas på för hög värme, peppra hellre efter tillagning.
Vilket är ditt favoritrecept från resan?
Följ köttskolan
Följ hela ”Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar” på recept.nu