Se filmen från Almedalen: Bara Gud & slaktar´n… En debatt om det anonyma köttet i charken och färdigmaten

Svenskt kött stod som värd för debatten om innehållet i charkuterier, korvar och färdigmat - var kommer köttet ifrån? Se en inspelning av hela debatten här.
Bild saknas

Knipsade
grisknorrar, skyhög användning av antibiotika och resistenta bakterier.
Djurhållningen i EU blev en av vårens hetaste debatter. Konsumenterna visade
återigen att de är beredda att betala för svenskt kött, även när det gäller
charkvaror och färdigmat, men de tycker samtidigt att det är svårt att se
köttets ursprung. 

Det gamla
talesättet att det bara var Vår Herre och slaktaren som vet vad korven
innehåller, verkar tyvärr fortfarande stämma. Finns det tillfällen när ett lågt
pris blir för högt? Och vilket ansvar har i så fall livsmedelsindustri och
handel?

Medverkande

  • Eskil Erlandsson,
    Landsbygdsminister, (C)
  • Louise König,
    hållbarhetschef Coop
  • Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg, Visita
  • Göran Holm, vd
    HKScan
  • Debattledare: Ann-Helen Meyer von Bremen

Aktuellt

Ko i skogen

Därför gör svenskt kött skillnad

Ofta kritiseras kött när man pratar om klimat, men det är skillnad på kött och kött. Skillnaden är stor mellan svenskt kött och kött från EU eller övriga delar av världen.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rulla till toppen