Svenskt griskött i världsklass

Uppfödningen är liten, upplevelsen stor. Svensk grisuppfödning och svenskt griskött håller hög internationell kvalitet.

Sverige står för endast 1% av den totala grisuppfödningen inom EU. Grundidén är att respektera djurens behov av naturligt beteende. Alla svenska grisar får ha knorren kvar. Köttet är gott, smakrikt och saftigt. Ett unikt resultat av klok avel, bra djuruppfödning och världens strängaste djurskyddslag.

På initiativ av de svenska kockar som tävlat i Bocuse d’Or ansöker Svenska Bocuse d’Or Akademien och Gastronomi Sverige om att svenskt griskött ska bli officiell tävlingsråvara i Bocuse d’Or 2013/14.

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen