Uppdaterat om styckning

Inte bara bilder på styckningsdetaljer utan även texterna om dem är nu uppdaterade på webben i ett samarbete med Jens Linder.

Svenskt kött har bearbetat och förnyat texterna om alla styckdetaljer för nöt, gris och lamm i samarbete med kocken och matjournalisten Jens Linder. Nu finns de tillsammans med nya bilder från styckningsscheman uppe på webbplatsen.

Det är överskådligt och inspirerande för den som vill lära sig mer om varje styckdetalj och dess egenskaper. Här finns svar på hur du bäst tillagar varje detalj, hur du hittar den i butiken och detaljerad info om var på djuret den sitter. Natruligtvis finns också recept kopplade till artiklarna.

Kolla in nya avdelningen Styckdetaljer

Aktuellt

Bild från frukostseminariet: Varför dyker Vego?

Varför dyker vego?

Svenskt Kött anordnade frukostseminariet ”Varför dyker vego?” där en panel diskuterade vad vi äter och varför.

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Rulla till toppen