​Gårdstur med finalisterna i Årets Kock

I början av december besökte de åtta finalisterna i Årets Kock fyra gårdar i Enköpingstrakten och Björkvik.

Besöken är en del av en två dagars kunskapsresa om svensk djuruppfödning som LRF, Svenskt kött och Svensk Fågel anordnade.

Kockar lärde mer om bondens vardag

Tanken är att lära dessa toppkockar mer om bondens vardag och stora kunnande, samt bidra till dialog mellan bönder och kockar. På kvällen anordnades även en smakverkstad under ledning av köttexperten Eric Persson.

De som fick besök var grisbonden Roger Wässman, Tallmyra, nötköttbönderna Urban och Romae Brunnsberg, Långtora Grän, lammbonden Birgitta Ulväng, Husby gård och fågelbonden Henric Weijber på Hagbyberga säteri.

Finalister fick tips av Årets Kock 2015

Med på resan följde även Årets Kock 2015, Thomas Sjögren och Jonas Dahlbom, som vann tävlingen 1996 och som gav finalisterna sina bästa tips inför finalen den 11 februari i Stockholm. Här finns mer information om Årets Kock.

Fredrik Andersson, som är en av finalisterna, bloggar även åt Svenskt kött. Läs hans inlägg om hur han valde svensk kalv som råvara, han bloggar också om gårdsbesöket.

Aktuellt

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk

Våra 7 bästa recept på goda pajer

Får vi slå ett slag för pajen? Paj är gott, enkelt att laga och passar lika bra till vardag som fest. Här bjuder vi på våra 7 bästa recept på goda pajer.

Rimmat kött

Vilken beredskap har vi egentligen?

När gränser stängs, importen störs och den egna produktionen minskar, då står hela vår livsmedelsförsörjning på spel – men hur väl rustade vid en kris är vi egentligen?

Få ihop vardagen efter semestern

Få ihop vardagen efter semestern

Hur ska man få ihop vardagen efter semestern? Det ska finnas tid för matlagning, jobb, kanske träning och att hämta och lämna barn.

Rulla till toppen