Klimat och hållbarhet

#SäkraMaten
Hälften av den mat vi äter idag importeras från andra länder. Det är inte hållbart i längden och något vi behöver ändra på. Hjälp till att säkra maten!

6 anledningar att välja svenskt kött
Spelar det någon roll vilket kött man köper? Är det överhuvudtaget hållbart att äta kött? Absolut! Och visst är det skillnad på kött och kött!

Biologisk mångfald
När våra svenska djur betar i hagarna hjälper de till att upprätthålla en biologisk mångfald. Det är nämligen på våra svenska betesmarker vi hittar den största biologiska mångfalden.

Cirkularitet
Visste du att djur är nyckeln till att upprätthålla en cirkulär matproduktion? Det är denna samverkan vi kallar för cirkularitet.

Framtidens köttproduktion i Sverige
Livsmedelsproduktionen i Sverige är en av de mest miljömässigt hållbara och klimateffektiva i världen. Men vi vill göra mycket mer!

Kan kött vara hållbart?
Utan mat, mark och vatten och ett fungerande ekosystem faller grunden för människans existens. Kan kött vara hållbart?

Köttets klimatpåverkan
Vad ska man äta om man vill ta ansvar för klimatet? Är det bra att ta bort köttet, eller hur är det egentligen med kött och klimat? Hur ser köttets klimatpåverkan ut?

Resurseffektivitet i svensk köttproduktion
Resurseffektivitet är viktigt för ett hållbart lantbruk. Det handlar om att få ut så mycket som möjligt av våra resurser och skapa en cirkulär matproduktion.

Vad är vall och varför är den viktig?
Visste du att vall, det vill säga gräs och klöver, är Sveriges vanligast odlade gröda? Men varför är det så? Och på vilket sätt är odling av vall en hälsokur för jorden?

Vattenanvändning och svenskt kött
”Ett kilo nötkött kräver 15 000 liter vatten”. Det kanske är ett påstående du har hört? Men stämmer det? Och är det skillnad på vatten och vatten?