Nyheter

Äldre artiklar

Köttmarknadsutveckling för griskött

Grisens historia

Människan och grisen har följts åt i Sverige i över 5000 år och ännu längre i andra kulturer. Jens Linder har fördjupat sig i grisens historia.

ICA Kvantum i Kungsbacka Årets kött- och charkuteriavdelning

Svenskt Kött gratulerar ICA Kvantum i Kungsbacka som på Dagligvarugalan utsågs till Årets Kött- och Charkuteriavdelning 2013. – Det är roligt att se den kreativitet i köttdisken som ICA Kvantum i Kungsbacka har, säger Svenskt Kötts VD Maria Forshufvud.

Importen av kött har ökat under 2013

Importen av kött ökar. Samtidigt minskar produktionen av svenskt gris och lammkött, visar ny statistik för årets första halvår. Även om den svenska produktionen av nötkött har ökat, så är den svenska andelen av konsumtionen för första gången under 50 procent.

Rulla till toppen