Äldre artiklar

Grisens historia
Människan och grisen har följts åt i Sverige i över 5000 år och ännu längre i andra kulturer. Jens Linder har fördjupat sig i grisens historia.

ICA Kvantum i Kungsbacka Årets kött- och charkuteriavdelning
Svenskt Kött gratulerar ICA Kvantum i Kungsbacka som på Dagligvarugalan utsågs till Årets Kött- och Charkuteriavdelning 2013. – Det är roligt att se den kreativitet i köttdisken som ICA Kvantum i Kungsbacka har, säger Svenskt Kötts VD Maria Forshufvud.

Importen av kött har ökat under 2013
Importen av kött ökar. Samtidigt minskar produktionen av svenskt gris och lammkött, visar ny statistik för årets första halvår. Även om den svenska produktionen av nötkött har ökat, så är den svenska andelen av konsumtionen för första gången under 50 procent.

Bondens Butik säljer lokalt kött i ICA Kvantum Luleå
I ICA Kvantum i Luleå har LRF Norrbotten öppnat ”Bondens butik” Här säljs enbart lokalproducerat kött av hög kvalitet, till ett högre konsumentpris. Omdömet från konsumenterna är enbart positivt.